Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Maria Zonneveld-Hendriks

Landelijk Coördinator
Mijn naam is…… Voor mij voelt het heel raar om mij weer eens aan u voor te stellen.
Bij de Koninklijke Marine heb ik diverse functies gehad, die totaal geen raakvlak hadden. In 1974 ben ik als telefoniste in dienst gekomen. Na 10 jaar kwam daar verandering in. Nadat ik een poosje in de postkamer heb gewerkt was mijn volgende functie baksmeester EMMV. Helaas was dat van korte duur, want na een ongeval belandde ik bij de OPSCHOOL op de afdeling operationele beschrijvingen, waar lesboeken geschreven werden. Ze hadden daar een typiste nodig, die hun gedachtekronkels in een boekwerk kon omtoveren. Gelukkig ging dat op een computer.
Mijn revalidatie was voorbij en mijn volgende plaatsing was de dienst O.S.&O.,bij het bureau met de laatste O: ontspanning. Alleen de naam is ontspannen want het was een druk kantoor. Terwijl ik daar geplaatst was brak de Golfcrisis/oorlog uit en ging ik de wereld in die Radio Nederland Wereldomroep heet. Een hele drukke, maar geweldige tijd. O ja, ik was als telefoniste in dienst gekomen, dus die roeping moest ook bijgehouden worden en werd ik weer in de telefooncentrale geplaatst.
Na twee jaar ging ik op herhaling bij de dienst O.S.& O.. Nadat ik jaren voor het vermaak van de bemanningen van de schepen gezorgd had was mijn volgende plaatsing wat ernstiger: bureau Thuisfront. Ik was nog geen uur op het bureau aanwezig of er werd een zelfdoding van een militair gemeld. Niemand hoefde mij meer uit te leggen dat dit een zware functie zou worden, die lichter gemaakt zou worden door de contacten met de thuisfrontcomité’s, die leuke feestjes organiseerden en die ik daarbij mocht helpen.

Na deze functie met een lach en een traan belandde ik op de bovenste verdieping van het commandementsgebouw, gebouw Dwergmeeuw. Wat ik daar deed weet ik nu nog niet. Na een halfjaar werd ik geplaatst op bureau telecom. Daar leerde ik de technische kant van de telefooncentrale. Mooie tijd gehad.
Na drie jaar ging de tussendeur open en werd ik weer in de telefooncentrale geplaatst. Vindt u het genoeg? Helaas er was nog een plaatsing om het af te sluiten: bureau O.S.& O. op Marine Vliegkamp De Kooy. Na 32½ jaar zwaaide ik af met een rugzak vol mooie herinneringen. Ergens tussen die omzwervingen kwam Wietske mij vragen of ik secretaris van deze vereniging wilde worden. Met een tussenpauze van twee jaar heb ik dat 12 jaar gedaan. In die tijd ben ik webmaster en stand-bemanningslid geworden en heb één jaar in de redactie gezeten. Na een half jaar als penningmeester ad interim vond ik webmaster en in de stand staan wel genoeg.

Door de jaren heen heb ik een tweede rugzak vol mooie herinneringen gevuld en geniet ik van de dierbare vriendschappen, die op mijn pad zijn gekomen. Dan komt er een nieuwe functie: Landelijk Coördinator. Helaas waren er geen gegadigden voor. In een gesprek met Carin hadden we het erover, dat als iedereen aan de zijlijn blijft staan, onze vereniging ter ziele zou gaan. Weet u, dat zette mij aan het denken. Nee ik wilde niet aan de zijlijn staan en heb mij opgegeven voor deze functie. U heeft bij de schriftelijke mogelijkheid niet tegengestemd, dus mag ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Maria Zonneveld-Hendriks, uw nieuwe Landelijk Coördinator. Mijn eerste daad is een oproep aan onze leden in de regio Gelderland/Utrecht/Flevoland, blijf niet aan de zijlijn staan, uw regio heeft u nodig, meld u aan als regiovertegenwoordiger en beleef van dichtbij hoe mooi onze vereniging is.
Maria Zonneveld
Landelijk Coördinator

 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

2021

Voor blad nr 4 - 2021/december:
6 oktober 2021

2022

Voor blad nr 1 - 2022/maart
12 januari 2022

Voor blad nr 2 - 2022/juni
13 april 2022

Voor blad nr 3 - 2022/september
6 juli 2022

Voor blad nr 4 - 2022/december
12 oktober 2022

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech