Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Carin Hofman-Kleinveld

Even voorstellen…..

In 1978 heb ik mijn gymnasium diploma gehaald en vervolgens ben ik in september van dat jaar begonnen met de studie Slavische talen bij de Universiteit van Utrecht. Ik wilde tolk/vertaler Russisch worden maar een opleiding aan de tolkenschool in Brussel bleek te kostbaar. Vandaar de switch naar Slavistiek in Utrecht.
Echter na een jaar kwam ik tot de conclusie dat ik meer resultaatgericht wilde bezig zijn. Mijn vader, een oud vakofficier Korps mariniers, stelde voor mij te melden bij de Koninklijke Marine voor de opleiding Verbindingsofficier. Na goedgekeurd te zijn heb ik mij op 2 september 1979 gemeld op Koninklijk Instituut voor de Koninklijke Marine (KIM).
Daar kreeg ik het aanmeldingsformulier voor lidmaatschap van Ex-Act KM. Uiteraard lid geworden.
Maar ik ben ook een tijd geen lid geweest en uiteindelijk toch weer lid geworden omdat Diana Mensink een beroep deed op mij om een bijdrage te leveren aan de vereniging door wellicht Voorzitter te willen worden. Ik heb daar over nagedacht en mij verkiesbaar gesteld. Met als gevolg dat ik deze functie al weer sinds april 2014 bekleed.

Graag wilde ik de vereniging verder helpen naar vernieuwing en een nieuw élan. Ik heb een enorm gevoel van trots en respect als ik praat met vooral de oudere leden onder ons. Pioniersters tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en alle jaren daarna. Toch heb ik ook ingezien dat onze vereniging verjonging nodig had. In een rustig maar volhardend tempo ben ik daarmee aan de gang gegaan met voormalige en huidige bestuursleden. De vereniging heeft jonge leden nodig om mee te kunnen op de vaart der volkeren. En het ziet er hoopvol uit kan ik wel zeggen.
Onze vereniging is de enige militaire vrouwen vereniging binnen Nederland. Uniek dus!

In de 35+ jaar dat ik werkzaam ben geweest bij de KM heb ik mijn doelen gehaald. Te weten: plaatsingen in Amerika en Nederlandse Antillen, leidinggevende functies, werken met mensen, veel plezier hebben en zo goed mogelijk dienen waarbij ik zo veel als mogelijk mijzelf kon zijn. Ik zou het zo weer doen.
Nu ben ik alweer drie jaar met functioneel leeftijdsontslag en een aantal dagen van het jaar wijd ik mij aan onze vereniging. Ik hoop voor de toekomst dat wij allen ongeacht leeftijd onze vereniging nog een hele tijd laten voortbestaan. Welzijn, saamhorigheid en gezelligheid zijn belangrijke aspecten. Fijn is het dat wij elkaar kunnen ontmoeten op allerlei activiteiten en daar onze ervaringen binnen en buiten de Koninklijke Marine kunnen delen.

Carin Kleinveld
Voorzitter

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech