Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Natasja van Wezel

Ik ben Natasja van Wezel “beter bekend als Guusje”. Ik zal de taken van de regiovertegenwoordiger van de regio Zuid-Holland gaan overnemen en daar kijk ik erg naar uit. Bij deze een korte inkijk in mijn loopbaan. Ik ben als jonge “onschuldige” meid op mijn 18e bij de Koninklijke Marine gaan werken. Na mijn Eerste Militaire Maritieme Vorming, de NBCD school (nu de School voor Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire Verdediging, Damage Control en Bedrijfsveiligheid (SCBRNDCBV)) en de opleiding op de Operationele School werd ik als matroos Nautische Dienst overgevlogen naar Lissabon waar mijn eerste schip (Hr. Ms. Tromp) voor een havenbezoek lag afgemeerd. Hierop heb ik enige tijd gevaren om mijn takenboek te maken en af te ronden. Hierna heb ik in mijn jaren bij de marine gevaren op Hr.Ms. Jacob van Heemskerck, Hr.Ms. Tjerk Hiddes en Hr.Ms. Rotterdam. Tevens heb ik twee walplaatsingen gehad en wel op de Marinekazerne Erfprins en op Hr.Ms. Cornelis Drebbel; dit was een Nederlands depotschip voor de Nederlandse Onderzeedienst en die lag afgemeerd bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, ofwel de RDM in Rotterdam.
Op alle plaatsingen heb ik top tijden gehad, maar in het bijzonder toch wel op Hr.Ms. Heemskerck. Hier hadden we een geweldige bemanning en het was een super schip om op te varen. Na mijn loopbaan bij de marine was ik even een beetje de weg kwijt en wist ik niet precies wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik eerst al mijn beveiligingspapieren gehaald en een tijd voor een beveiligingsbedrijf gewerkt. Uiteindelijk bleek dit niet te zijn wat ik zocht. Via via ben ik terechtgekomen bij de politie en wel bij de Eenheid Rotterdam. Na een aantal jaren op een arrestantenafdeling te hebben gewerkt kwam ik 13,5 jaar geleden bij de afdeling Forensische Opsporing terecht.
Na mijn interne opleiding op deze afdeling werd ik Forensisch Onderzoeker, een heftige maar mooie baan, die ik nog elke dag met veel plezier doe. Maar eerlijk is eerlijk; mijn hart is achtergebleven bij de zee en de marine. Ik denk dat er voor mij geen enkele baan ooit het gevoel zal evenaren van de kameraadschap, avonturen, begrip en het samenhorigheidsgevoel wat ik bij de marine heb ervaren.

Dan een heel klein stukje privé: ik ben getrouwd met Barbara (verpleegster) en samen hebben wij een leuke hoekwoning in Rotterdam-Oost en met onze viervoetige zoon Bartje hebben wij een heerlijk gezin. De kids “leasen” wij van vrienden en dat bevalt ons prima. Ik kijk ernaar uit om jullie weer te ontmoeten.

 

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

2021

Voor blad nr 4 - 2021/december:
6 oktober 2021

2022

Voor blad nr 1 - 2022/maart
12 januari 2022

Voor blad nr 2 - 2022/juni
13 april 2022

Voor blad nr 3 - 2022/september
6 juli 2022

Voor blad nr 4 - 2022/december
12 oktober 2022

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech