Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Sandra Hessing-Klaassen

1.    Wat is uw functie binnen de vereniging:
Sinds 2013 regio-vertegenwoordiger (ad interim) van de regio Gelderland-Utrecht-Flevoland.

2.    Hoe vult u die functie in:
De taak van de regio-vertegenwoordiger is onder andere de schakel te zijn tussen leden en bestuur. Ik probeer leden, die daar behoefte aan hebben, wat extra aandacht te geven door eens bij hun op bezoek te gaan of telefonisch met elkaar bij te praten.

Een traditie is om in januari een Nieuwjaarsbijeenkomst te houden. Altijd een hele gezellige dag. Omdat de regio zo groot is worden de bijeenkomsten ieder jaar op een andere locatie in de regio georganiseerd.

Daarnaast proberen we nog een tweede activiteit te organiseren. Dan gaan we iets bezichtigen of worden zelf aan het werk gezet. Maar altijd is er veel tijd voor een ontspannen samenzijn.

De regio-vertegenwoordiger heeft ook input nodig van de leden. Als men hoort dat iemand ziek is, of anderszins extra aandacht wel kan gebruiken, dan hoop ik dat men mij dit doorgeeft, zodat ik dat op kan pakken.

3.    Wat heeft u in het verleden voor de vereniging gedaan:
Van 1990-1995 ben ik voorzitter geweest. Een hele boeiende tijd. De computers hadden in de vereniging nog niet hun intrede gedaan, en het was af en toe tegen de stroom in roeien om de digitale weg op te mogen wandelen van de mede-bestuursleden.
Aan het eind van mijn zittingsperiode is een week lang feest gevierd ter gelegenheid van het jubileum “50 jaar Vrouw in de Marine”. Alle gelederen van onze vereniging hebben deel kunnen nemen aan dit grote feest.. Eerst het officiële gedeelte, met als hoogtepunt de presentatie van de nieuwe film die gemaakt is over het werk van de vrouw in de marine in de jaren 90. Een reünie speciaal voor de oudere leden, een tentoonstelling in het Marine Museum in Den Helder en ten slotte de hele grote reünie in de Marinekazerne Amsterdam.

Van 2002-2008 nog een periode voorzitter geweest. In 2004 heeft de reünie voor het eerst niet op marineterrein plaatsgevonden. De marinekazerne Amsterdam kon/mocht zo’n grote groep niet ontvangen. Tijdens deze gelegenheid is onze nieuwe website voor het eerst ‘de lucht in gegaan’.

4.    Wat u over uw diensttijd kwijt wil bijvoorbeeld wat u rang/stand in dienst was/is, eventueel een anekdote of een dierbare plaatsing.:
Mijn diensttijd speelde zich af in de periode 1966 tot 1970. Na de eerste militaire vorming (EMV) de opleiding tot codeur-telexist gevolgd op de verbindingsschool (VBS) in Amsterdam. Een geweldige tijd gehad als codeur-telexist in Den Haag. Tijdens deze periode zijn vriendschappen voor het leven gesloten. Als HMVACT3KMR heb ik de dienst in 1970 verlaten.


stempel alv 2020 kl

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

Voor blad nr 1 - 2020 /maart
15 januari 2020

Voor blad nr 2 - 2020 /juni
15 april 2020

Voor blad nr 3 - 2020 /september:
15 juli 2020

Voor blad nr 4 - 2020 /december:
21 oktober 2020

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech