Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019 verslag

Op vrijdag 11 januari 2019 was er de nieuwjaarsreceptie van de gezamenlijke afdelingen Den Helder en Noord Holland. Vanaf vier uur was iedereen welkom in de Marine Onderofficiersclub in Den Helder. Zo ongeveer 40 personen kwamen binnendruppelen. Iedereen werd begroet en een gelukkig Nieuwjaar gewenst.  Een plekje werd gezocht en een drankje gedronken. 

Nadat de laatste gearriveerd was, werd de avond geopend door Jannie, bijgestaan door Inge. Er werd een minuut stilte gehouden voor de leden die ons ontvallen zijn in 2018.

En toen werd het buffet geopend. Een heerlijke uitgebreide nasi-maaltijd.
Om geen oploopje te krijgen werd vastgesteld welke tafel het eerst mocht aanvallen op het eten. Eerst werd er nog druk gepraat, maar toen iedereen zijn bord voor zich had staan en er daadwereklijk gegeten werd, werd het ook aanmerkelijk stiller. Het bekende spreekwoord “als katjes muizen…..”ging hier echt op.
Maar niet voor lang, want de verhalen bleven komen en anekdotes over het vroegere Marva-leven werden met veel gelach ontvangen. Zo gaat dat namelijk altijd als je een groep ex-marva’s bij elkaar zet. En over een tijdsbestek van zo’n 50 jaar is er heel wat te vertellen. Het eten was heerlijk. En het was ook uitermate gezellig.

Voor mij en mijn man Peter was het om een uur of acht tijd om naar huis te gaan. Maar ik neem aan dat het nog wel enige uren heeft geduurd voor iedereen uitgefeest was. Maar ikzelf kijk toch weer terug op weer zo’n geweldige nieuwjaarsbijeenkomst.
Dank je wel Jannie en Inge. Jullie hebben het weer goed gedaan.


Ontbijten

Omdat er altijd een paar dames blijven slapen in de MOOC, moeten die natuurlijk ook ontbijten. En het is intussen ook al een leuke gewoonte dat er nog wat dames aanschuiven die in Den Helder wonen, maar die het leuk vinden om samen te ontbijten.
En zo kwam het dan dat we met elf dames om half negen aan het ontbijt zaten. Heerlijke broodjes en boterhammen, lekker beleg, zoet en hartig, jus d’orange en koffie of thee en als toetje een bekertje yoghurt en een mandarijn voor de broodnodige vitamientjes.
En onder het eten werd er weer volop gepraat over van alles en nog wat en over de receptie van de vorige avond. Anekdotes over het slapen en het douche-gebeuren, want als je met drie vrouwen op één kamer ligt en maar één douche hebt, moet dat natuurlijk wel netjes geregeld worden. Zoals Joke verwoordde, in ganzenpas erin en eruit.
Dat zal beslist de nodige hilariteit hebben gegeven.
Om een uur of tien werd er toch een einde gemaakt aan het ontbijt en gingen we langzamerhand allemaal weer afscheid nemen van elkaar.
Sommigen waren met eigen auto en sommigen met eigen fiets (zoals ik, want ik woon hier vlakbij)
Het was zeker een hele gezellige afsluiting van het nieuwjaarsgebeuren.
Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.
Ik hoop dat iedereen weer veilig thuis is gekomen en we zullen elkander zeker wel weer zien bij een of andere activiteit.
Dames, het was me een genoegen.

Helma Aarts

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech