Welcome to Ex- act KM   Click to listen highlighted text! Welcome to Ex- act KM Powered By GSpeech

Gelderland/Flevoland/ Utrecht

 

Een klein, oer gezellig gezelschap, had op 28 augustus 2019 de reis naar Barneveld ondernomen. Een bezoek aan het Nederlands Pluimveemuseum stond op het programma. Uit de aanmeldingen kon je wel afleiden dat er nog veel mensen met vakantie waren of op hun kleinkinderen moesten passen.

Het toeval wilde, dat alle aanwezigen, op de introducé na, in dezelfde periode werkzaam zijn geweest bij de verbindingsdienst in Den Haag. En het waren ook nog dames die eigenlijk nooit naar een regiobijeenkomst komen. We hadden dus heel wat bij te praten.

Na de ontvangst met koffie en een grote appelpunt, en voor de grote snoepers met een flinke dot slagroom, bezochten we eerst het veilinglokaal.

Hier mochten we actief deelnemen aan een veiling. Met enig fanatisme werd geprobeerd op het juiste moment op het knopje te drukken. Lichtte jouw lampje als eerste op, dan waren de eieren, nadat je de portemonnee had getrokken, van jou.

Voor we het museum verder gingen bekijken volgde de lunch. De tafel was gedekt en er lagen twee levensgevaarlijke, grote broodmessen op tafel. De bediening bracht vier verschillende heerlijke verse broden die wij zelf moesten snijden. Dat ging ons gelukkig goed af.

Daarna volgden we de route door het museum. Oude tijden herleefden. De meesten hebben in hun jeugd het boerderijleven op de een of andere manier wel meegekregen.

Naast allemaal technieken die vroeger gebruikt werden bij het rapen en sorteren van de eieren, was het ultieme klapstuk toch wel de piepkleine kuikentjes. Eerst kwamen we langs een verwarmde, glazen bak met een rek eieren. Daaromheen liepen piepkleine pluizige bolletjes die net uit het ei waren gekropen. Als je geluk had kon je zelf ook meemaken hoe een kuikentje uit een ei kroop. Helaas, dat was ons niet gegund.

Een verwarmde bak verder zaten iets grotere kuikens. Die mocht je heel voorzichtig aanraken en oppakken. Zo vertederend. Je kon je daar bijna niet van losrukken.

Aan alles komt een eind, maar we hopen elkaar spoedig weer te zien. Er staan genoeg activiteiten gepland de komende tijd.

Sandra Hessing-Klaassen

 

stempel alv 2020 kl

Kalender

Volg ons:

Contactblad

Sluitingsdata copy Contactblad:

Voor blad nr 1 - 2020 /maart
15 januari 2020 VERLOPEN

Voor blad nr 2 - 2020 /juni
15 april 2020

Voor blad nr 3 - 2020 /september:
15 juli 2020

Voor blad nr 4 - 2020 /december:
21 oktober 2020

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech